Fika och shopping med fin vän.

Inställd engelska så jag drog till torp istället och fick med mig min fina vän Sara :) Det var tur det, för annars skulle jag kommit hem med förstora byxor ;) Och så blev det en snabb fika också :) Blev dock bara detta på bilden.

Chokladbollar.



Ingredienser:
100 g smör eller margarin
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 rågade msk kakao
3dl havregryn
3 msk kallt kaffe
Valfri  garnering

Blanda ihop samtliga ingredienser tills det är välblandat. Forma sedan bollar i önskad storlek. Rulla i valfri garnering ex. pärlsocker eller cocos. Ställ bollarna i kylskåp och avnjut sedan! (Detta räckte för mig till 17 mellanstora.)

Världens godaste kladdkaka.



Världens godaste kladdkaka.
Ingredienser:
4 ägg
4 rågade dl socker
6 msk kakao
4 tsk vaniljsocker
200 g smör
2 dl mjöl
1 tsk salt

Det är ju de vanliga ingredienserna, men för ett tag sedan var jag inne i en "baka kladdkak´s period" och tyckte nästan att det blev uttjatat, så jag började fundera på något nytt att tillföra, varav jag fick den självklara idén KAFFE! Det skulle ju inte misslyckas, och som sagt, det är den godaste kladdkaka jag ätit! Så en skvätt kaffe får man ha i också :)

Smält smöret i en kastrull, slå sedan i kaffe efter smak. Vispa ägg och socker poröst. Blanda i alla ingredienserna, sist smöret och kaffet. Häll smeten i en brödad form och låt stå i ugn minst 20 minuter. 175 grader.

Servera med något gott!

Fri som en fågel.

Har suttit o kollat igenom en del av alla mina gamla och nya bilder. Behöver några stycken till min bok jag ska göra på median i skolan, och jag tänkte bli klar med den innan den 20 april så att den kommer med på bokmässan i göteborg. Därför tänkte jag att det är bäst att jag får tummen ur o gör det!


Tre gamla fågelbilder

Älska som om du skulle dö idag.

Väldigt trevlig kväll igår, det blev en del bugg på kynnefjälls dansgolv där det var 80-tals fest. Synd att jag inte tog med kameran, för det var många som klätt ut sig. Nu ligger jag och kollar in en massa snygg inredning och fina väggord eftersom jag väntar på min älskling som är påväg hit med pizza :) nom nom!

Längtar så tills vi skaffar eget! Har blivit helt tokig, kollar på sånt hät varje dag, men vem älskar inte det?


Bilderna är från countryliving.com

Äggfrukost

Var så himla sugen på att äta ägg förut när Robin åkte kvart i nio, men så tänkte jag sova en liten stund till, och vaknar halv tolv ;) jaja, så tjugo i tolv går ja upp och kokar ägg o nu avnjuter jag en god frukost :) Efter den ska jag ut och ta en promenad! så skönt! :)

Den vill inte ladda upp bilder idag heller -.-'

Aldrig för mycket av det goda.

Åh! Hade precis skrivit klart ett HELT inläg, men då stängs firefox ner, och allt försvinner såklart!! Detta är när jag laddar upp bild, så tror inte min Mac vill att jag ska ha en bild i detta inlägg. Nu orkar jag inte skriva mer än att jag äter godis till middag ;) och att min Käre kommer sen och så blir det lite semla också :D

If it makes you happy do it. If it doesn´t then don´t.

Känner mig glad och fri just nu! Har fått bort dom jobbiga läxorna nu, det blev inte så mycket skrivet på historian, men jag hittade inget mer så jag känner att jag har gjort vad jag har kunnat :) Så nu sitter jag o lyssnar på fin musik! O snart ska jag kolla på "Gäster med gester" med mamma och äta morotsstavar och dip som jag precis har fixat i ordning :)

Jag kan inte ens gå utan din luft i mina lungor.

Bra avslut på gårdagen och bra start på denna dag, då jag låg o pratade o myste med min älskling :) Första lektionen var svenska och vi hade prov. Jag hade förväntat mig någonting värre, men även att jag inte hade läst på så tyckte jag att det kändes väldigt bra! Innan lunchen hade viäven matte, och jag  kände att jag fick räknat väldigt långt! Efter lunchen var det två media lektioner som kändes väldigt meningslösa, kunde lika gärna åkt hem tidigare då vi inte gjorde något! Men istället gick jag hela dagen, och torsdagar slutar vi 14.50 så jag gick o väntade på tåget i en timma.

Nu är jag äntligen hemma o ligger nerkurad i min säng o lyssnar på musik, måste tyvärr göra läxor också :( men jag får väl börja med det så jag får det gjort!

Vill förövrigt ha sommar NU!!! Och juste ja, igår införde jag ett litet löfte med mig själv, att jag inte ska var inne på fb på minst en vecka. Tycker att det tar så mycket onödig tid i mitt liv,jag vill göra fina saker i mitt liv istället!

When it's black, take a little time to hold yourself, take a little time to feel around, before it's gone.

USCH! Känner mig så nere och deppig idag! Jag orkar inte med skolan just nu, känns som det bara går emot mig. Imorgon har vi svenskaprov på gamla myter om gudar och sånt som jag inte fattar ett sk*t av rent ut sagt, och det står på oförståelig svenska också. Det är massor iallafall! På fredag ska vi ha gjort klart några frågor om imperialismen, är någorlunda färdig med den. Och så ska man ha skrivit om ett land och hur det var på 1800-talet eller liknande och massa fakta. Båda sakerna ska vi berätta om på fredag! Sen är det ävenengelska läxa att läsa en artikel och sen återberätta den + 15-20 ord man sak välja ut o lära sig!! Massa tyska läxa tills på onsdag också.

Jag menar, döda mig! Jag har ingen ork till detta! Jag har berättat för min svenska lärare att det är jätte svårt och mycket, men han kortar inte ner det ändå!

Nu vill jag bara att min Älskling skakomma och hålla om mig, behöver honom nu! Vill bort! Till värmen, bara ha det bra och inte tänka på något annat än mig själv, och Robin!

Här vill jag ligga nu, på en solstol bredvid denjag älskar mest! Men får nöja mig med en semla ute i köket som jag har väntat på länge!







(Ving bilder tror jag att det var)

Hemmagjord müsli.



Müsli

ugn: 220 grader

Ingredienser:

2 msk rapsolja

2 msk honung

1 msk kanel

5 dl rågflingor

5 dl havregryn/ fibergryn

Efter smak, jag använde mig av lite jag hittade hemma; mandel, solrosfrö, pumpafrö, torkade aprikoser, russin, valnötter och hasselnötter.

 

Börja med att blanda rågflingorna och havregrynen/ fibergrynen med kanel, honung och rapsolja. Bred ut på en plåt med bakplåtspapper som du sedan stoppar in i ugnen cirka 10 minuter, och rör om ett par gånger. Låt det kallna och ha sedan i de ingredienser du vill.


Att beröva livet vänskapen är som att beröva jorden solen.

Gårdagen spenderades med Sara. Vi lyckades sluta tidigt! Vi gick ner till konsum för att hadla morötter, gurka och vitlöksdip, men det råkade bli en liten godispåse också ;) sen hyrde vi två filmer också, saknar dig & it´s kind of a funny story. Tyckte "saknar dig" var så hemsk! Grät och snorade ganska mycket, men helt klart värd att se! Och idag var vi lediga så vi sov till kvart över tio, så skönt med sovmorgon! Riktigt mysigt var det må jag säga! Egenligen skulle vi och några andra tjejer i klassen ha en liten hippie- fest, där alla klädde ut sig till hippiesar, men vi hade ingenstans att vara, så det tar vi på sportlovet ;)

När jag kom hem åt jag och tog en promenad i det rätt så fina vädret. När jag kom hem tog jag en sköndusch och sen gjorde jag egen müsli som blev super god :)

Ingen kan allt, men alla kan något.

Det blev en lyckad kväll trots att matlagningen inte blev så lyckad :P min efterrätt var iallafall god! :D Efter maten kollade vi på någon film som gick på tv som jag inte har en aning om vad den hette. Men den slutade väldigt fint :')  dock somnade Robin, så han såg inte så mycket. När den var slut kl 10 somnade faktiskt jag också, och vaknade kl 11. Så då gick vi upp o la oss. Klockan 8 ringde hans alarm, och kl 9 gick han ut för att hjälpa en kompis med bilen, själv vaknade jsg och gick upp och duschade vid 11 ;) frukost åt vi närmare 12 ;P

Vid 2 var vi bjudna till hans morbror på semla oc kaffe (jag dricker inte kaffe) mums! Och nu är han snart påväg hit min fina<3

Här är en gammal bild på en semla jag har gjort.

Middags mys!

Nu ska jag åka till Robin. Vi skall laga klyftpotatis, kött och bearneisesås. Sen har jag gjort Hallonpannacotta med skogsbärskaramelltas som skall avnjutas till en bra film. Kommer kanske upp lite bilder imorgon, och reccept :) förresten så vann jag igår på bowlingen ;)

Hallonpannacotta med skogsbärskaramell

Ingredienser

Pannacotta:

4 st gelatinblad

10dl vispgrädde

1dl strösocker

125g hallon

(Jag strödde i lite vaniljstång här också)

Skogsbärskaramell:

4msk strösocker

1,5dl vatten

125g hallon

125 g björnbär

1st vaniljstång



Tillagning

1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Vispa samman och koka upp grädde, socker och hallon i en kastrull. Passera genom en sil.
2. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna. Häll upp i vackra glas, täck med plastfolie och låt stelna 1 dygn i kylen.
3. Skogsbärskaramell: Blanda socker, vatten, hallon och björnbär in en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem samt vaniljstången i kastrullen. Låt koka 5 min. Låt kallna och sila.

Låt pannacottan stå kallt i några timmar innan du fördelar skogsbärskaramellen på panna cottan, servera!

Bowling

Idag har det inte hänt så mycket i skolan, på estitisk kommunikation var det en tjej som gått ur för 6 år sen, som gjorde en monolog. Alltså som en enmanna teater, hon var jätte duktig! Ochjuste ja, vi var i simhalle n på idrottten. Först simmade vi 400 meter vanligt, sen 100 meter rygg och när man var klar fick man rädda en docka. Det med dockan var jätte svårt tyckte jag, höll på och dränka både den och mig. Ikväll skulle Robin vart på kalas till sin kusin, men när ja var påväg hem från skolan ringde han o sa att han hoppar det. Så snart ska jag åka och bowla med Robin, Brorsan, Alex och Maria tror detta kommer bli en bra kväll! Det brukar det bli med det grymma gänget iallafall ;)

Slänger väl upp en bild på hur jag ser ut också ;)


Pepparkaksmuffins med Glöggfrosting



Hahah vacker bild, o vad rakt det blev ;) men men, det blir gott iallafall :D jag vet inte riktigt tid i ugnen, berorsig ju på storlek och så, men var uppmärksam, och lycka till! :)

I will always love you.

Det är väl på tiden att jag gör mitt första inlägg, en vecka sen jag skaffade blogg.se (skäms lte) men jag har försökt att fixa header hela tiden, dock går det inte så bra! ;) Har fortfarande inte fått till det, men som tur är har jag ju fina vänner som kanske kan hjälpa mig :) Har aldrig bloggat förut så det känns ganska konstigt faktiskt, vad ska man skriva? Kanske berätta att jag fick en Bamboo platta i skolan idag, så jag tänkte testa den förut när jag kom hem, men det gick inte heller så bra, haha! Låter verkligen teknisk!


Här får ni en bild jag tog för några veckor sen också :)

Iallafall så saknar jag min fina älsklingväldigt mycket! Tror inte han hinner komma hit idag heller, för han har ganska fullt upp med jobb o så. Men jag sov ju hos honom inatt så jag får väl klara mig ;) Men jag älskar o ligga o mysa innan man somnar och sen på morgonen innan man ska till skolan, finns inget bättre! Jag älskar dig <3

update: Älskling ska sova här så medans jag väntar på honom läser jag lite bloggar :D <3

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0