Hallonpannacotta med skogsbärskaramell
Pannacotta:
4 st gelatinblad
10dl vispgrädde
1dl strösocker
125g hallon
(Jag strödde i lite vaniljstång här också)
Skogsbärskaramell:
4msk strösocker
1,5dl vatten
125g hallon
125 g björnbär
1st vaniljstång
Tillagning
1. Pannacotta: Lägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten. Vispa samman och koka upp grädde, socker och hallon i en kastrull. Passera genom en sil.
2. Lyft upp gelatinbladen och smält dem i den varma gräddblandningen. Låt svalna. Häll upp i vackra glas, täck med plastfolie och låt stelna 1 dygn i kylen.
3. Skogsbärskaramell: Blanda socker, vatten, hallon och björnbär in en kastrull. Dela vaniljstången på längden, skrapa ur fröna och lägg dem samt vaniljstången i kastrullen. Låt koka 5 min. Låt kallna och sila.
Låt pannacottan stå kallt i några timmar innan du fördelar skogsbärskaramellen på panna cottan, servera!
